logo

Bakan Vahdet’e açıkladı: Bayram tatili on gün oluyor!

Bakan Topçu “Önümüzdeki Bakanlar Kurulu’nda resmi bayram tatili Pazartesi, Salı ve arifeye gelen Çarşamba gününü de kapsayacak şekilde uzatılacak” dedi. Topçu, terör konusunda ise “Şuan ülkemizde Kürt- Türk savaşı yoktur. Ümmetin savaşı vardır” diye konuştu.

Çınar Coşkunserçe \ Ankara

Seçim Hükümeti’nde bağımsız isim olarak yer alan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, yaşanan son siyasi gelişmelerle ilgili olarak Vahdet’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Topçu, geldiğimiz noktada küresel güçlerin, içinde yaşadığımız enerji havzasını çıkarlarına göre tekrar dizayn etmek istediklerini belirterek, “Türkiye’yi enerji koridoru olmaktan çıkarıp diz üstü çöktürmek istiyorlar. Artan terör olayları bunun göstergesidir. 40 yıldır başımıza tebelleş ettirilen bölücü terör örgütü bu amaca hizmet etmektedir. Bunlar, milletimizin düşmanıdır. Şu an ülkemizde Kürt- Türk savaşı yoktur. Bölücü terör örgütü ile Kürt’ün, Lazın, Çerkez’in, Arap’ın, Alevi’nin Sünni’nin savaşı vardır. Dolayısı ile büyük Türk milletinin savaşı vardır. Dolayısı ile ümmetin savaşı vardır” dedi.

İÇE DÖNDÜRMEK İSTİYORLAR 

Topçu, “Türkiye içine döndürülürse, iç sorunları ile uğraşırsa, medeniyet coğrafyamızın hiçbir yerine sahip çıkamaz. Afrika bize uzak olur. Yemen bize uzak olur. Türkiye ne Kerkük’üne sahip çıkabilir ne Bayır Bucak Türklerine sahip çıkabilir ne Kosova’ya sahip çıkabilir ne de Bosna Hersek’e sahip çıkabilirsiniz. Olaylara bu çerçevede bakmak lazım” diye konuştu.

ÖZEL BİRLİK ARTIRILACAK

Şu anda her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğuna dikkat çeken Topçu, “Devletimiz terörle mücadele konusunda bir konsept değişikliği yapıyor. Bölücü terör örgütünün arkasındaki lojistik destek mutlaka kesilecektir. Terör örgütüne destek veren, yataklık yapan istihbarat örgütleri mutlaka deşifre edilecektir. Ülkemizdeki terörle mücadelede artık özel birlikler ile yapılıyor. Bunların sayısı daha da arttırılacaktır” dedi.

VUR EMRİ ÖNEMLİ 

Topçu, “Bölücü terör örgütü yaklaşık olarak 40 yıldır gayri nizami bir harp yapıyor. Bizim de gayri nizami harplerin şartlarına göre güvenlik güçlerimizi konumlandırmamız gerekiyor. Bunun gerekleri yerine getirilmeye başlandı. Nihayetinde vur emrinin verilmesi çok önemlidir. Terörle mücadele milletimizin isteği doğrultusunda devletimizin kararlılığı ile devam ediyor. Bunlar tekne kazınır gibi kazınacak”  şeklinde konuştu.

AMAN DİKKAT!

Ülke genelinde terör olaylarına karşı yapılan gösteriler konusunda dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Topçu, “Devlet millet bayrak sevdalıları eşkıyanın davranışları ile onların karşıtlığı ile hareket etmezler. Sokaklardaki protestolar provokasyona çok açık hadiselerdir. Milletimiz reflekslerini pek tabi ki gösterecektir. Ama bunları yaparken oluşturulacak ortamlar, terör olaylarını yapanların ekmeğine yağ sürmemelidir” dedi.

DÜŞMANIMIZ BÖLÜCÜLERDİR

Topçu, “Türkiye’de 5 milyon hane, birbirinden kız almış, kız vermiş. Bizim böylesine harika bir sosyal gerçeğimiz var. Bunun yanında bin yıllık bir medeniyetin kazanında birlikte kaynamışız. Bu hakikati hiç bir zaman gözden çıkarmasınlar. Türkün de Kürdün de Lazın da Arap’ın da düşmanı bölücü terör örgütüdür” diye konuştu.

VUR EMRİNİ BİZ VERDİK

Seçim hükümetinin terörle mücadele konusunda yetersiz kalacağı bu yönde bir zafiyet olduğu şeklindeki eleştirilere de cevap veren Yalçın Topçu, “Alınacak bütün tedbirleri arkadaşlarımızın ortak isteği olarak gördüğümüzü ifade edeyim. Askere vur emrini bu hükümet vermiştir” dedi.

KAÇAK ESERLERİ BULACAĞIZ

Bakanlığı ile ilgili olarak, kendi medeniyet değerlerimizi ifade eden eserleri çok önemsediğini ifade eden Topçu, “Anadolu coğrafyasının çok kadim kültüre sahip olduğunu biliyorum. Hitit’ten, Eti’den giden de benim. Selçuklu’dan, Osmanlı’dan giden bir eserimiz varsa benimdir. Bu topraklara geri gelmesini isterim. Hatta Cumhuriyet dönemi eserlerimizden giden bir şey varsa onların da gelmesini isterim. Bunların hepsi bizimdir” diye konuştu.

TURİZMCİLER BENİ ARASIN

Bakan Yalçın Topçu, “Dünyadaki gelişmelerden dolayı turizmdeki sıkıntıları biliyorum. Turizmcilerimizin sıkıntılarını biliyorum. Dünyadaki gelişmeler ve Türkiye’deki olaylardan dolayı etkilendiklerini biliyorum. Buradan turizmcilerimize seslenmek istiyorum. Millete hizmet noktasında benim telefonlarım 24 saat açıktır. 24 saati 25 saate çıkaracak kadar enerjisi olan bir bakanım. Beni her zaman arayabilirler. Beraberce bütün sıkıntıları çözeceğiz” diye

konuştu.

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMADIM

TBMM’deki yemin töreninde çıkan olaylarda kendisine haksızlık yapıldığını söyleyen Topçu, “Hiç bir partiden aday adayı olmadım. 7 Haziran için söylüyorum. Hiç bir partiden ne aday oldum. Ne de aday adayı oldum. 1 Kasım için bu zaten mümkün değil. Ben bağımsız bir bakanım” diye konuştu.

MUHSİN BAŞKAN DA KABUL EDERDİ

Bakanlık teklifini kabul etmesinden dolayı bazı çevrelerin kendisini eleştirdiğini söyleyen Topçu, “Muhsin Başkana da böyle bir dönemde bakanlık teklif edilseydi kabul ederdi” dedi. Topçu, “Rahmetli Muhsin Başkanın vuslatında yaptığım konuşmada ne dedim ise bugünde o noktadayım. Ebedi siyasi liderim dedim. Onu her mecrada söyledim. Bakan oldum yine söyledim. Ben hükümette bir misyon temsil ediyorum. Benim Cumhurbaşkanım var Başbakanım var ama benim siyasi liderim Muhsin Yazıcıoğlu’dur” ifadelerini kullandı.

BİN 700 LİRA EMEKLİ  MAAŞI ALIYORUM

Görevden ayrıldığı zaman ‘8 bin 900 lira’ alacağını iddia edenlerin olduğunu belirten Topçu, “Çukurluğun bir seviyesi vardır. Bu iddiada bulunanlar çukur bile değil. Ben bunlara delik diyorum. Arkadaşlar araştırdılar. Benim böyle bir maaş almam söz konusu değil. Benim  bin 700 lira emekli maaşım var. Ben onu alıyorum. Bunu almaya devam edeceğim. Bunu söylemek ayıptır. Onların ifade ettiği şekli ile 8 bin 900 lira bir maaş falan almayacağım” diye konuştu.

GEREKİRSE BEKÇİLİK YAPARIM

■ Topçu, “Seçimlerden sonra kurulacak hükümette yer alacağım şeklinde bir konuşmamız olmadı. Ben şunu bilirim. Şuradan kalkmaya kimsenin garantisi yoktur. Uzun emelli olmamak gerekir. Siyasete sivil siyasetçi olarak devam edeceğim. Devlet bir görev verdiği zaman yaparım. Bakanlıksa bakanlık bekçilikse bekçilik yaparım” dedi.

bayram-tatili-on-gun-oluyor_1.jpg

Kaynak: http://www.gazetevahdet.com/bakan-vahdete-acikladi-bayram-tatili-on-gun-oluyor-31795h.htm

 

 

#

SENDE YORUM YAZ