logo

2018 Yılının İlk Kene Vakası!

Havaların ısınmasıyla kene kabusu geri döndü. Kenenin ısırdığı MUHAMMED RUŞEN KARAKAŞ. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi şüphesiyle hastanede tedavi altına alınmıştı. Acı haber dün akşam saatlerinde geldi.

Koyulhisar Bozkuş Köyü’nden Fikret Karakaş’ın oğlu Altı yaşındaki  MUHAMMED RUŞEN KARAKAŞ Kene ısırması sonucu tedavi gördüğü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nde dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Cenazesi 25 Mayıs 2018 Perşembe bugün  Bozkuş Köyü’nde toprağa verilecek. Merhuma ALLAH’tan rahmet ailesine Anne ve Babasına tüm sevenlerine yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Havaların ısınmasıyla birlikte kene vakaları yaşanmaya başlandı. İlk vaka Koyulhisar Bozkuş köyünden geldi. Kelkit bölgesi riskli bölgelerimizden. Türkiye’nin her bölgesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı görülmekte.

Havalar ısınmaya başladı. Bugüne kadar çok sayıda vaka gördük. Havalar ısınacak ve bu şekilde devam edeceği için insanlar özellikle kırsal alanlara ve dış ortama daha fazla çıkacaklar. Bu da KKKA hastalığı açısından risk oluşturmakta önlemlerimizi artırmalıyız.  Türkiye genelinde bu vaka var.  Artık her ne kadar KKKA Kelkit Vadisi’nden çıktı ve Kelkit hastalığı gibi en başta dile getirilmiş olsa da bugün baktığımızda KKKA hastalığının Türkiye’nin her yerinde olduğunu görmekteyiz. Keneler hareket eden canlılar ve tüm Türkiye’ye yayıldılar. Dolayısıyla her bölgede hasta haberleri okuyoruz duyuyoruz vede görüyoruz. Geçtiğimiz yıl Akseki Köyü Dernek Başkanımız Faruk COŞKUN’u ondan 4 yıl önce kendi oğlumda gördük uzun süren tedavı sonucu sağlıklarına kavuştu.Herkes  çok da şanslı olmuyor.  Günümüze kadar bu sene için özellikle Çorum, Tokat yöresinden bunlar hastalığın endemik olduğu alanlar. İlçe hastanelerimiz bir şey yapamıyor. Son zamanlarda KKKA hastalığının haberleri de yapılmıyor. KKKA hastalığı görülenler Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alınıyor.

Merhuma ALLAH’tan rahmet ailesine Anne ve Babasına tüm sevenlerine yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

www.koyulhisar.com

 

 

#

SENDE YORUM YAZ