logo

Koyulhisar diken Üstünde…

Koyulhisar diken Üstünde… ” Bu yıla kadar böyle bir olayla karşılaşmadım “

Duman baba eteklerinde yer alan ikizyaka köyünde oturan besiciler, 10 günde en az  5 ayı gördüklerini hayvanlarına saldıracaklarından korkuyorlar.Köylüler bu nedenle hayvanlarını ormanlık alana salmaz oldu.

Köyün eski ismi Fitense dir. Sivas iline 190 km, Koyulhisar ilçesine 9 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Ormanla iç içe olan köy besiciler, gündüzleri dağda  beslenen, akşamları da orman içindeki damlara alınan hayvanlarının ayı saldırısına uğrayacaklarından korkuyor bu nedenler hayvanlarını ayılardan korumak için gözlerinin önünde otlatıyor. Edindiğimiz bilgilere göre, son  günlerde köyde yaşayan besicilerin ayılardan yana dertli olduğunu öğrendik. Konunun araştırılması için ilgili kurumlardan yardım beklediklerini eklediler.

Geçtiğimiz yıllarda Ordu’nun Mesudiye İlçesi’nde ziyaretlerde bulunduktan sonra kullandığı hafif ticari aracı ile yola çıkan Koyulhisar Ziraat Odası Başkanı Vedat Canan, ormanlık alandan aniden yola inen ayıya çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle araçta maddi hasar meydana gelirken, darbe alan ayı ise olay yerinde ölmüştü.

 

www.koyulhisar.com

 

#

SENDE YORUM YAZ