logo

SİVAS’I SANAYİ VE TURİZM ŞEHRİ YAPMAK İSTİYORUZ

SİVAS’I SANAYİ VE TURİZM ŞEHRİ YAPMAK İSTİYORUZ

GELECEK PARTİSİ SİVAS İL BAŞKANI YURDAL EPSİLELİ: “ SİVAS’I SANAYİ VE TURİZM ŞEHRİ YAPMAK İSTİYORUZ ”

Son dönemlerde yapılan zamlar vatandaşı ekonomik olarak zor duruma soktu. Sizce Türkiye bu durumu aşabilecek mi?

Öncelikle şuna değinmek istiyorum; Gelecek Partisi neden var ve neden kuruldu? Aslında buna baktığımızda ülkemiz son 5 yıl içerisinde ciddi anlamda çok sıkıntılı bir şekilde yönetiliyordu. Son 2 yılda da hem ekonomi de hem dış politikada hem insanlarımızın güven noktasında hem adalette hem sağlıkta gerekli reformların yapılmaması insanlarımızı ciddi anlamda sıkıntıya sokmuştur. Ekonominin en önemli unsuru güvendir. Güvenin olmadığı hiçbir yerde yatırım olmaz. Bizlerin ekonomik anlamda sıkıntı yaşamamızın en önemli nedenleri güven duygusunun bitmiş olması ve adaletin sadece kişiye göre ve siyasi mevkiye göre uygulanmasıdır. Oysa her birimiz siyaseti ülkemize ve insanımıza en güzel hizmeti vermek için yapıyoruz. Buradan yola çıkarak bugünkü ekonomiyi değerlendirecek olursak; yapılan zamlar, aynı oranda insanların aldıklara maaşa göre orantılı olarak yapılmamakta. Üstelik son dönemlerde gündemde çokça elektrik ve doğalgaz zamları önlenmediği sürece tüketiciye yansıyan fiyatlarda düzenleme yapılabilmesi söz konusu olamaz. Çünkü üretim tesislerinin temel ihtiyacı olan enerjide gerekli indirim ve alım gücü sağlanmadığı sürece üretilen malın halka yansıyan fiyatlarında da indirim sağlanamaz. Buna istinaden yapılan açıklamalarda tek söylenilen şey; bunun dolara endekslenmesi oluyor. Oysa ki yakıt zamlarına bakıldığında dolar endeksli alınan yakıt ve enerjinin halka arzı yine çok fazla. Görüyoruz ki aslında hiçbir şey dolara tam anlamıyla endeksli değil. Gelecek Partisi olarak bizler “Gelecekte Yıkımdan Çıkış” adlı bir ekonomik politika hazırladık. Ekonomik kurmaylarımız hem ulusal kanallarda hemde partinin genel toplantılarında ve bununla ilgili basında gerekli tüm açıklamaları yapmış bulunmaktayız. Ülkemizde güven sorununu aşarsak üretimden yatırıma, yatırımdan teşvikler olur. Bu sayede ekonomik sorunu ortadan kaldıracağımıza inanıyoruz.

Sayın Ahmet Davutoğlu “altılı zirve masasını” demokrasi tarihinin “en kapsamlı uzlaşma masası” olarak nitelendirmekte. Gelecek Partisi teşkilatları olarak altılı masaya nasıl bakıyorsunuz ve nasıl ilerleyeceğini düşünüyorsunuz?

Öncelikle kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan algı, bir dönem HDP’den yana mı olmak istersiniz, HDP-PKK mı yoksa bizden yana mısınız gibi ötekileştirilmiş bir toplum oluşturulmak istendi. Biraz önce söylediğim gibi bulunmuş olduğun siyasi partinin saflarına göre nitelendirilip vatan sevgini ölçmek istediler. Buna istinaden AK Parti’den olanlar vatansever, AK Partiden olmayanlar vatan haini ilan edilmek istendi. Oysaki daha önceki dönemlerde “Çözüm Süreci” diye adlandırılan döneme bizler “Çözülme Süreci” dedik. Bugün HDP ile bir masada oturmamalarına rağmen “HDP ile kendisine bir başka alanda ittifak kuruyoruz” açıklamalarına rağmen HDP-PKK algısı oluşturulmaya devam ediliyor. Bizler Gelecek Partisi olarak “ALTILI MASA” diye nitelendirdiğimiz konu şu; tamamen ötekileştirilmeden, birlikte, ayrı fikirleri olsa dahi, aynı masa etrafında toparlanarak bu milletin birlik ve kardeşliğini tescil etmek için bir aradayız. Haliyle orada CHP’nin, İYİ Parti’nin DP’nin, Deva Partisi’nin, Saadet Partisi’nin ve Gelecek Partisinin başka fikirleri olacaktır. Ama burada hep beraber bir araya gelerek Türkiye’nin sorunlarını birlikte konuşabilmek ve çözüme kavuşturabilmek için kurulmuş bir masadır. Önceliğimiz ülkemizde ki bu yangında malları ve ideolojiyi değil, bizler önce insanımızı kurtarma peşindeyiz, insanlarımızın kardeşçe bir arada yaşayacağı ve birbirine güvenebileceği bir toplum oluşturmak için ve 84 milyonun kardeşliğini inşa etmek için buradayız. Genel başkanımızın daha önce Antalya kampında yapmış olduğu açıklamalarda vurguladığı gibi “Bizler kimsenin arkasına takılıp gitmek peşinde değiliz, bizler hep inandığımız davamızın peşinden koştuk.”

Geçtiğimiz günlerde “Gelecek Buluşmaları 2022” toplantısında Antalya’da toplandınız. Antalya kampını değerlendirebilir misiniz?  

Gelecek Partisi kurulduğu yıldan bugüne her yıl Gelecek Buluşmaları diye bir program yapıyor. Burada ki çalışmanın ana teması seçimden öte ülkemizde bulunan şuan da ki sıkıntılı süreç, bununla alakalı partimizin yaptığı çalışmalar, partimizin kurumsal kimliğinin tamamlanması, il başkanlıklarımızın yaptığı çalışmalar ve genel merkezimizin yaptığı çalışmalardır. Partimizin şuanda izlediği yol konuşuldu. Altılı masa konuşuldu. Bu masanın 7’li, 8’li veya 9’lu olabileceği yönünde konuşuldu. Fakat bunu derken birçok kitle medyasında karikatürlerle HDP bu masaya konulmaya çalışıldı. Bizler bu 6’lı masa ile alakalı bir mutabakat hazırladık ve bunu kamuoyu ile paylaşmak için bir araya geldik. Şuanda ki konu herhangi bir ittifaka veya çalışmaya dahil olmak değildir. İttifaklar seçim döneminin ve başkanlık sisteminin getirdiği bir zarurettir. İttifak diye kamuoyuna çok çirkin bir unsur gibi lansediyorlar. Fakat bunu olmazsa olmaz hale dönüştüren bu sistem. Genel başkanımız bu parlementer sistem hakkında Sn. Cumhurbaşkanı’ndan randevular istedi. Hiçbir şekilde geri dönmediler. Bizler Gelecek Partisi olarak 84 milyon insanımızın tek bir çatı altında kardeşçe yaşaması için mücadele ediyoruz.

Gelecek Partisi olarak Sivas’ta ki teşkilatlanma durumunuz ve saha çalışmalarınız ne durumda?

Yaklaşık 1 yıl kadar önce genel merkezde yerel yönetimde şehircilik başkan yardımcısı olarak görev aldım. Tabi o görevde devam ederken 1 buçuk ay önce de sayın genel başkanımızın ve teşkilat başkanımızın öngörüsüyle Sivas İl Başkanlığı görevine getirildim. Görev aldıktan sonra da hem fiziki yapıda bir takım düzenlemeler yaptık. Bunun yanında da yönetim kurulumuzu oluşturduk. Şuanda yaklaşık 7 tane ilçede atamalar yapıldı. Bunun dışında kadın kolları başkanımız, gençlik kolları başkanımız ve Sivas merkez ilçe başkanımızın atamaları yapılmış durumda. Yaklaşık il yönetimimizde 50 kişilik bir yönetim kadromuz var. Şuan da açık teşkilatlanma çalışmalarımızı bitirdik. Her fırsatta ziyaretlerimiz oluyor. Toplantılarımız ve kamplarımız oluyor. Bunun dışında en kısa zamanda saha çalışmalarımızı da yapacağız. Şuanda partimize gelip üye olmuş 500’e yakın insan var. Ben buradan tüm hemşerilerime gösterdikleri ilgi ve alaka için çok teşekkür ediyorum. İnsanlarımız umudun Gelecek Partisinde olduğuna inanıyor. Bizlerde inanıyoruz ki bu yola çıktık.

Peki, Sivas’ın öncelikli sorunları nelerdir ve bu sorunlar ile alakalı Gelecek Partisi olarak çalışmalarınız nelerdir?

Öncelikle Sivas sanayi şehri mi yoksa memur şehri mi olacak buna karar vermeliyiz. Sivas’a yatırımlar geliyor, Sivas artık sanayi şehri olacak yönünde kamuoyunda birçok açıklamalar yapıldı. Bununla ilgili bizimde olumlu ve olumsuz yönleri ile ilgili açıklamalarımız oldu. Şimdi görüyoruz ki Sivas’ta 20 yıllık iktidar sürecinde “Sivas artık sanayi şehri olacak” diye sıklıkla açıklamalar yapılıyor. Fakat Sivas’ın nüfusuna bakıldığında her yıl göç yaşandığını görüyoruz. Yani Sivas’ın nüfusu her geçen yıl olması gerekenden daha da azalmış. Peki bizler soruyoruz; fabrikası ve sanayisi olan bir şehirde nüfus azalır mı yoksa çoğalır mı? Tabiki çoğalır. Öyleyse buradan anlıyoruz ki Sivas’a hiçbir şekilde hiçbir yatırımın yapıldığı falan yok. Şunu üzerine basa basa söylüyorum, göç almayan bir şehir asla büyüyemez. Bununla birlikte Sivas kış turizmine de kazandırılabilir. Kayak merkezleri ciddi ve sağlam şirketlerin yönetimine verilebilir. Turizm alanında Sivas çok geriden geliyor. Diğer bir konu ise üniversitemiz. Her geçen yıl üniversitemizde ki öğrenci sayısı azalmakta. Üniversiteyi şehre kapatırsanız, sosyal donatıları çoğaltmazsanız ve insanların boş zamanlarını değerlendirebileceği olanaklar oluşturmazsanız bir şehre ne öğrenci gelir ne turist gelir ne de memur gelir. Partimiz olarak bu alanları geliştirme hususunda projelerimiz var. İnsanların gerçekten kendini mutu hissedeceği bir şehir inşa etmek istiyoruz. Bunun için ne diyoruz; Liyakat gelecek, mülakat kalkacak. Sivas halkı birbirine sahip çıkmalı. Büyük firmaların buralara ciddi yatırımlar yapması lazım. Dışarıda 2 milyon Sivaslı var iken, sadece bin kişiyi buraya getirip burada yaşamasını sağlayamıyoruz. Bunun için gerekli donatıların sağlanması gerekli. Bunun için bizler Gelecek Partisi olarak Sivas’ı sanayi ve turizm şehri yapmak istiyoruz.

 

#

SENDE YORUM YAZ