logo

Uzay Makina’dan Sivas’a Dev Yatırımın Temeli Atılacak

Uzay Makina’dan Sivas’a Dev Yatırımın Temeli Atılacak

Hedef “ Güçlü Sivas, Güçlü Türkiye ” Uzay Makina’dan Sivas’a 20 milyon Euro’luk fabrika yatırımı. Takım tezgahları sektöründe Türkiye’nin lider, Avrupa’nın ikinci büyük şirketi Uzay Makina’nın Sivas’ta 15 milyon Euro yatırımla kuracağı fabrikanın temeli 14 Haziran 2022 günü atılacak. Bütün hemşerilerimiz o gün davetlidir. Uzay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Memduh UZ Sivas Sevdalısı memleketini doğup büyüdüğü toprakları unutmayan İş İnsanı.

 

Memduh UZ’DAN BAŞARI ÖYKÜSÜ,

Uzay Makina Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Uz, kendi başına kurduğu Uzay Makina’nın kuruluş hikayesini anlattı. Adeta ‘Tırnaklarıyla kazıya kazıya’ bugünlere gelen Uz, ürettikleri ürünlerle Türkiye’nin ithalattan kurtulmasında pay sahibi olduklarını belirterek, “Sivas’ın zorlu iklim koşulları altında her gün 10 kilometre okul ev arası mekik dokuyarak ortaokulu bitirdim. Sivas’ta o zaman lise olmadığı için tek başıma henüz 14 yaşındayken İstanbul’a geldim. Birinin tavsiyesi üzerine 14 yaşımda fabrikada bir yıl çıraklık yaptım. İş yeri sahibi bende bir ışık görmüş olacak ki beni Sultanahmet Endüstri Meslek Lisesi’ne gönderdi ve bana çıraklık yaptığım dönemdeki yevmiyemi burs olarak verdi. Liseyi bitirince de Yıldız Teknik Üniversitesi’nde okudum. 1970 yılında henüz 20 yaşındayken benden küçük üç kardeşimle beraber ilk firmamızı kurduk. Bu firma hala faal olarak devam ederken 1976 yılında Uzay Makina’yı kurduk. Ürettiğimiz tarzda ürünlerin 95’i eskiden ithal edilirken bugün çok özel 5’lik makinalarımız ithal edilmekte. Bizim ve bizim gibi makinaları üreten firmalar sayesinde de ülkemiz bu ithalattan kurtulmuş oldu. Bundan dolayı biz de bir örnek olmuş olduk. Ülkemizi ithalattan kurtararak bir nebze de olsa katkıda bulunmuş olduk.” kariyer hikayesini özetlemiş oldu.

Koyulhisar’ın gururu. Türkiye’nin sayılı iş insanı, münevver insan Uzay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Memduh UZ’ dan Sivas’a milyon dolarlık yatırım. Memleketini çok seven, hemşerilerinden hiç ayrılmayan. Yüreğini bütün imkanlarını memleketine seferber eden Ülkemizin yetiştirdiği değerli İş İnsanı, gönül dünyamızın kıymetli büyüğü Memduh UZ ağabeyimiz Sivas’ı doğup büyüdüğü toprakları unutmadı.

 

WWW.KOYULHİSAR.COM

 25 YAŞINDA.

Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ